Affirmaties gebruiken om meer in alignment te komen met je Hogere Zelf

Een affirmatie maken is niet moeilijk. De uitdaging is een goede, bij jou passende affirmatie te maken. Met de juiste inzichten, een goed doel en positieve intenties zijn affirmaties een zeer krachtig instrument. 

 

 

Letterlijk betekent affirmatie: bekrachtiging, bevestiging. Het is een gedachte die je door regelmatig herhalen steeds meer gaat geloven. En waar je in gelooft zal  zich in je leven gaan manifesteren.

Op een dag hebben we ongeveer de 50.000 gedachten, waarvan meer dan 90% exact dezelfde gedachten zijn als die van gister. 

We zijn als het ware verslaafd aan de gedachten en de emotionele staat die dit met zich mee brengt. Meestal hebben we niet eens door welke negatieve verhalen we onszelf vertellen. (Het is moeilijk, ik kan het niet, ik zie er niet uit vandaag)

Het is ons onderbewuste dat ons op een bepaalde manier laat denken en handelen gebaseerd op ervaringen uit het verleden.

Maar gelukkig kan je hier zelf verandering in aanbrengen. Met jouw eigen affirmaties kan je je hersens brainwashen en meer geluk en voorspoed in je leven manifesteren.